Buchet ALB, cu liliac, lalele, eryngium si lisianthus

| Buchet ALB, cu liliac, lalele, eryngium si lisianthus |

Pentru zilele cu ploaie, am mereu pregatit ceva special – un buchet ALB cu flori delicate de sfarsit de primavara 🙂 !

Florile albe au o sensibilitate aparte … am ajuns in ultimii ani sa le apreciez si sa balansez foarte bine situatiile in care trebuie sau nu sa folosesc culoarea, mixul de flori ori aromele florilor 🙂 …

Buchetul de astazi este o sarbatoare a liliacului … de altfel o floare extraordinara, dar cu siguranta pretentioasa. Sunt cateva trucuri despre cum sa aveti grija de aceste flori in vaza …( la un moment dat voi face o rubrica speciala pentru aceste secrete ale florarilor 🙂 ).Unul din ele, care se aplica la toate plantele cu tulpina lemnoasa:  viburnum, liliac, hydrangea etc. este HIDRATAREA corespunzatoare. Din experienta va spun ca nu prea le place buretele floral … este mai sigur in apa curata, cat mai multa apa … nu se zdrobesc, se taie in diagonala si ulterior in cruce cat mai mult, ca suprafata de absorbtie pentru apa sa fie cat mai mare … se repeta operatiunea la 2 zile. Apa in vaza pentru aceste plante sa fie la un nivel maxim (multe din ele, se hidrateaza si prin tija).

Cu aceste trucuri, reusesc sa mentin vii florile de liliac pentru 5-6 zile in vaza, depinde si cat de proaspete sunt …

Puteti totusi lucra cu liliacul, hydrangea, viburnum, in burete floral, doar daca folositi partea nelemnoasa … am experimentat pe aceasta tema si aranjamentele au rezistat in jur de 4 zile … este o solutie pentru tot ce inseamna buchete | aranjamente pentru evenimente de 1-2 zile 🙂 !… aici sunt o serie de trucuri legate de ancorare si armare, astfel incat florile firave ramase fara partea nelemnoasa, sa se hidrateze corespunzator.

Sa va rasfatati astazi cu acest buchet, a carui mireasma nu o puteti simti in imagini, dar va spun eu ca a fost de vis 🙂 !

Buchet ALB cu liliac lalele lisianthus eryngium _ yau concept_elena toader (1)Buchet ALB cu liliac lalele lisianthus eryngium _ yau concept_elena toader (2)Buchet ALB cu liliac lalele lisianthus eryngium _ yau concept_elena toader (3)Foto: YaU Concept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *