Monolog cu MINE – despre interviuri si “nevoia” de atentie

| Monolog cu MINE – despre interviuri si “nevoia” de atentie |

Astazi am decis sa scriu unul din MONOLOGURILE mele cu MINE | cu CONSTIINTA 🙂 … cei care urmaresc acest BLOG de ceva timp, sunt familiarizati cu aceste articole.

De ce un astfel de articol, dupa ceva timp (trebuie sa recunosc)? … totul se intampla dintr-un motiv, cu sau fara voia noastra …

In ultima perioada primesc destul de multe cereri pentru INTERVIURI | ARTICOLE despre YaU si implicit despre mine – Elena TOADER, lucru care nu poate decat sa ma flateze si onoreze. Una din intrebarile care imi vin in minte cand primesc o astfel de cerere: “Ce ar trebui un artist sa spuna despre arta lui? … despre propria persoana? … despre felul in care se integreaza sau nu intr-o piata matura sau mai putin matura? … etc

Pe de alta parte, cred ca la un moment dat ARTA ta, trebuie sa vorbeasca in numele TAU, mai putin TU artistul despre ARTA ta!

Inca un aspect important legat de toata aceasta “nevoie” de a fi in centrul atentiei … “A devenit in speta DESIGN-ul FLORAL o indeletnicire la moda in ROMANIA?” … “cu siguranta ca DA, aici pot sa raspund eu cu tarie!” Asta nu este neaparat un lucru rau, intr-o piata matura si pregatita pentru asta, dar din pacate ROMANIA nu este in aceasta situatie. DA, cred ca la inceput de drum ai “nevoie” de atentie si incurajare, arta ta are nevoie de asta … si cred de asemenea, ca cei care isi aroga deptul de a fi “CURATORI” in acest dialog, ar trebui sa isi educe un minim de cunostinte in domeniu. Nu de putine ori, in ultimii 9 ani, am fost pusa in situatii ridicole de a lasa ARTA mea pe mana unor necunoscatori … cand acest lucru se intampla, rezultatele sunt tragice de ambele parti 🙁 …

La tot acest MONOLOG vreau sa mai adaug un aspect important legat de experienta mea de antreprenor in ROMANIA in ultimii 9 ani … cred ca in aceasta perioada traiesc al 3-lea val de “MODE” in materie de meserii in Romania:

-imi amintesc anii de dupa absolvire, cu o Romanie in plin boom imobiliar, cand a fi ARHITECT in Bucuresti era cu siguranta o “MODA” … ani nebuni, cu ore nebune de munca si putin din gustul capitalismului feroce …

-cativa ani mai tarziu, a fost randul unei alte “MODE”, cea a DESIGN-ului de OBIECT. Am trait si aceasta moda in prima linie … am experimentat, am observat si am invatat multe, de la beneficiari, colegi si nu in ultimul rand de la asa zisii “CURATORI”.

-acum traiesc a treia “MODA”, cea a DESIGN-ului FLORAL … ce sa va zic, am invatat cred ceva din primele 2 🙂 ! Am ajuns la un nivel in care nu mai simt nevoia sa imi explic ARTA | GESTURILE ARTISTICE cuiva. ARTA ta trebuie sa vorbeasca in numele TAU, acelora care au urechi sa auda si ochi ca sa vada!

In concluzie, acest articol este in speta scris ca un raspuns pentru solicitarile de INTERVIURI | APARITII IN PRESA din ultima perioada. Va multumesc tuturor pentru gandurile minunate si ca sunteti cu ochii pe YaU. De la finalul anului 2013, nu mai acord INTERVIURI, din motive care tin mai mult de crezul meu artistic. Eu ca ARTIST am ajuns la nivelul in care nu mai simt nevoia sa explic DEMERSURILE MELE CREATIVE!

Cu drag, Elena TOADER

Zi cu vise de artist si pentru voi 🙂 !

yau_elenatoader-_-tzutzu-_-yaublog-2Foto: Sebastian MOISE

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *