Buchet RANUNCULUS alb

| Buchet RANUNCULUS alb |

Buchet ranunculus alb …  daca tot incepe sezonul pentru florile de primavara 🙂 !

Aceste flori delicate de ranunculus, sunt printre preferatele doamnelor si domnisoarelor, in orice sezon. Primavara insa, ele sunt in plina splendoare … asa ca, de ce sa nu profitam de frumusetea si delicatetea lor.

Sunt flori speciale, care necesita o atentie deosebita atunci cand este vorba de ingrijirea lor. Punctul forte este floarea, care seamana in momentul in care este deschisa cu un bujor in miniatura, iar punctele slabe sunt tulpina si frunzele. Unele din modalitatile in care recunoasteti prospetimea lor, sunt tocmai aceste puncte slabe … cand le achizitionati, verificati in primul rand frunzele si tulpinile, sunt primele care dau semne de degradare.

Aceste flori folosite in aranjamente sau buchete au nevoie de “ajutor” sa poata ajunge la maturitate. Tulina lor, este foarte firava pentru greutatea florii si are nevoie de ajutor pentru a sustine greutatea florii (exceptie fac doar florile de calitate superioara, mai rare la noi pe piata cei drept … am avut ocazia sa lucrez cu ele in SUA vara trecuta si am observat o diferenta majora 🙂 …). Sunt mai multe modalitati sa ajutati aceste flori: ori va folositi de alte plante care sa spirijine floarea de ranuncululus, ori sunt situatii cand tulpina va permite un minim de armare astfel incat sa intariti tija florii. De fiecare data inlaturati toate frunzele de pe tulpina si retineti ca sunt flori de primavara care iubesc mai mult apa decat buretele floral 🙂 !

In buchetul de astazi m-am folosit de vaccinum ca sa ajut florile de ranunculus. Buchetul are o structura circulara finisata cu tocatura din lavanda si o salba de inimi rosii. Baza buchetului este realizata din vaccinium, florile de ranunculus si minunate orhidee phalaenopsis intregesc aceasta compozitie.

A fost un buchet pentru ziua indragostitilor, iar eu ma bucur de fiecare data cand am ocazia sa lucrez cu florile de ranunculus!

Zi creativa sa aveti!

Foto: YaU Concept

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *